Ной
  (2014) с бг субтитри
Държава : САЩ

Във филмът "Ной" , с участието на Ръсел Кроу и Антъни Хопкинс, се разказва библейската история за Ной. Той узнава, че Земята ще бъде унищожена от потоп, а неговата мисия е да спаси по една двойка от всички видове населяващи платетата, както и неговото семейство. За целта той построява "ноевият ковчег", огромен дървен кораб, който ще служи за дом на неговите обитатели по време на апокалиптичния потоп, който е подготвил Бог за неверниците на земята.Синът Божи
  (2014) с бг субтитри
Държава : САЩ

  Филмът на режисьора Кристофър Спенсър преразказва историята за живота на Исус Христос (в ролята Диого Моргадо) по един епичен, вълнуващ и незабравим начин.

Вдъхновеният от Библията сюжет за земния път на Христос и отношенията с най-близките му хора е подкрепен от впечатляващи визуални ефекти, екзотичните пейзажи и наситен с емоции музикален саундтрак, дело на световноизвестния композитор Ханс Зимър (“Пърл Харбър”, “Гладиатор”).

“Синът божи” е амбициозен епичен филм, който проследява живота на Исус Христос от скромните му детски години до предизвикалото бурни събития разпятие на кръста и последвалото чудодейно възкресение.Книгата на Данайл
  (2013) с бг субтитри
Държава : САЩ

  Experience the Book of Daniel like never before! Nebuchadnezzar, king of Babylon, has conquered Judah and deported its people to his empire. While in Babylon, Daniel's prophetic gift is noticed by the king---and an adventure of faith, tyranny, miracles, and the relationship between a slave and his master is born!


Историята на Иисус по Лука
(1977) с бг аудио
Държава : Италия, Великобритания

Историята следва живота на Христос с благословеното му раждане от Дева Мария до възкресението на Божия син. От самото начало Иисус не е приет от сънародниците си. Пътят му е съвършено различен от равните нему по това време. Въпреки че изповядва тяхната вяра, появата му внася духовност в безжизнените закони на Моисей и това създава врагове на младия Месия, защото клати властта, особено във връзката между евреи и римски сюзерени.

Историята за раждането на Исус
  (2006) с бг аудио
Държава : САЩ

  Във времена, когато град Назарет е в плен на тежки данъци наложени от цар Ирод, едно младо момиче на име Мария трябва да се омъжи по заръка на родителите си за мъж на име Йосиф. Объркана от идеята да бъде съпруга на мъж, който почти не познава, Мария търси решение в бягството от дома, криейки се  в една горичка, където да събере мислите си. Там, тя е посетена от ангел, който й казва, че е избрана от Господа да носи Неговия син. Въпреки обществения присмех да носи дете, без да има съпруг, заедно, Мария и Йосиф предприемат пътуване до Витлеем...Там, небесно събитие потвърждава Божието пророчество...Синът Божи бива роден.

История за Исус разказана от деца
(2000) с бг аудио
Държава : САЩ

Последвайте Вениамин, Халев, Сара, Йоил, Лия и Натан от Ерусалим 30 г.сл.Хр. Вижте историята на Човека от Назарет, Който изцелява болните и възкресява мъртвите. Те се опитват да си обяснят нещата, които виждат - някой от тях произхождат от семейства, които вярват, че Исус е Божий Син, а други - не. Те наблюдават живота на Исус и Го следват, за да видят какво ще каже и направи този невероятен човек, Който обича децата. Те виждат неговото залавяне, фалшиви обвинения, разпятие и погребение. Но си спомнят обещанието на Исус, че ще възкръсне и ще го видят отново... Деца и възрастни ще се насладят на този завладяващ и разтърсващ епос за силата на вярата и любовта. “Историята на Исус” е заснет в Израел, по местата, където Исус Христос е живял, където е бил разпънат на кръст и където е възкръснал.

Осъзнавайки огромното влияние на Неговото слово последователите му правят достъпен филм, който цели да запознае и най-малката аудитория с живота на Исус от Назарет, през погледа на техните връстници.

Евангелието на Йоан
(2003) с бг субтитри

Държава: Канада
Жанр: Драма
Описание: В тази 3-часова епическа история се акцентира върху живота, смъртта и възкресението на Иисус. Това завлича публиката в античността и то по много прецизен начин. Филмът е направен "дума по дума", както е в Библията.

Страстите Христови
(2004) с бг аудио
Държава : САЩ

Страстите – на латински означава страдание, но също така дълбока и съвършена любов – и отпраща към мъчителните и в крайна сметка изкупителни събития от последните 12 часа от земния живот на Исус Христос.Мел Гибсън вдъхва живот на вечната история с безкомпромисния реализъм и суровата емоция на съвременното кино.Сценарият е създаден по текстове от библейските евангелия на Матей, Марко, Лука и Йоан
Филмът разказва за последните дванадесет часа от живота на Исус и разпъването му на кръст в Йерусалим.

Деяния на апостолите
с бг аудио

Деянията на Апостолите" подтиква лекаря Лука да разкаже своята завладяваща история изпълнена с опастности, борби и победи, които бележат раждането на Християнската църква; мъченичеството на Стефан, което поставя началото на едно голямо преследване и гонение; учениците, които се разбягват след като младата църква в Йерусалим се разпръсква.

Свети Павел
(2000) с бг аудио
Държава : Италия, Чехия, Германия

  Библейския епос от книгата Деяния на апостолите и посланията на Павел, за превръщането на Савел от Тарс и служението си на езичниците, които сега са известни като Павел. Преследван от свой сънародник-евреин, Рубен, който желае смъртта му,Евангелието на Исус чрез-световно-известния в Рим.

Апостол Петар и тайната вечеря
(2012) с бг субтитри
Държава : САЩ

Филма разказва за последните дни  на Апостол Петар,67 година след Христа
пред да го разпънат на кръст .Апостол Петар заловен от римланяите и хвърлен в тъмница да чака смърта  си .Заинтересован от живота на Апостол Петар,римски офицер иска да научи за живота на Исус Христос от самия Апостол Петар,апостолът разказва за Исус Христос и Тайната вечеря.

Апоколипсисът
(2002)с бг аудио
Държава : Италия, Франция, Германия

90-а година от новата ера. Римският император Домициан се обявява за бог, а християните, които не признават неговата божественост, обявява за най-злостните врагове на империята. Престарелият апостол Йоан, който под чеждо име е заточен на остров Патмос, получава божествено откровение за последните дни на света. Подтиквана от желанието да види последния очевидец на страстите Христови, младата християнка Ирина тайно прониква на острова. Йоан й се доверява да разпространи сред единоверците записаното Откровение. Но Ирина дори и не подозира, че нийният възлюблен Валерий, син на римския пълководец Квинт, има за задача да открие дирите на Йоан...


В началото
(1966)с бг аудио
Държава : САЩ, Италия

Това е претенциозен преразказ на Библейските истории, създаден от режисъора Джон Хюстън. Филмът започва със Създаването на света и влизаме в Райската градина с Адам и Ева (Майкъл Паркс и Ула Бергрид) и продължава с Каин (Ричард Харис) и убийството на Авел (Франко Неро). Следва Ной (Джон Хюстън) и неговият ковчег и потопа. След това идва историята за Нимрод, кралят на Вавилон(Стивън Бойд) и висотите, до които може да стигне суетата на един човек, ако не бъде обуздана. Накрая се появява Аврам (Джордж Скот), загадъчен човек, който говори с Господ, лидер, създател на народи, изследовател и воин, и  Сара (Ава Гарднър) - небесен ангел й предсказва кога ще зачене първото си дете. Трима подобни небесни пратеника (в ролята - Питър О'тул) се появяват по време на  събитията, свурзани с Аврам и Сара.

Ааврам
(1994) с бг аудио
Държава: Италия, САЩ, Германия

История от Стария завет историята на Авраам . Заповядано от Бог да доведе семейството си в обетованата земя , Ханаанската земя с обещанието, че ако той го направи, потомството му ще стане велико и многобройни племе. Неговото послушание, както и за този на своите деца и внуци, е сериозно изпитание, тъй като те доказват своята вяра към Бога.

Книгата на Рут
Пътешествие в вярата
(2010)с бг субтитри
Държава : САЩ

Библейска история основана на книгата Рут. Разказваща за млада жена, изгубила мъжа си, но не изгубила вяра и преданост към майка му. Тя оставя родината си и отива в друга страна, в търсене на новия живот.Там намира бъдещия си съпруг Вооз, намира вяра в Бога на Израил и влиза в родословието на Исус Христос, благодарение на своята преданост, вяра и търпение.

Невероятната любов
Историята за  пророк Осия
(2012)  с бг субтитри
Държава : САЩ

Когато възникне конфронтация сред младежката група, Стюарт се възползва от възможността да споделя с групата трогателна история на старозаветния пророк Осия.


Стр >> 2 3
Стр >> 2 3
Онлайн филми