Синът Божи
  (2014) с бг субтитри
Държава : САЩ

  Филмът на режисьора Кристофър Спенсър преразказва историята за живота на Исус Христос (в ролята Диого Моргадо) по един епичен, вълнуващ и незабравим начин.

Вдъхновеният от Библията сюжет за земния път на Христос и отношенията с най-близките му хора е подкрепен от впечатляващи визуални ефекти, екзотичните пейзажи и наситен с емоции музикален саундтрак, дело на световноизвестния композитор Ханс Зимър (“Пърл Харбър”, “Гладиатор”).

“Синът божи” е амбициозен епичен филм, който проследява живота на Исус Христос от скромните му детски години до предизвикалото бурни събития разпятие на кръста и последвалото чудодейно възкресение.Книгата на Данайл
  (2013) с бг субтитри
Държава : САЩ

  Experience the Book of Daniel like never before! Nebuchadnezzar, king of Babylon, has conquered Judah and deported its people to his empire. While in Babylon, Daniel's prophetic gift is noticed by the king---and an adventure of faith, tyranny, miracles, and the relationship between a slave and his master is born!


Историята на Иисус по Лука
(1977) с бг аудио
Държава : Италия, Великобритания

Историята следва живота на Христос с благословеното му раждане от Дева Мария до възкресението на Божия син. От самото начало Иисус не е приет от сънародниците си. Пътят му е съвършено различен от равните нему по това време. Въпреки че изповядва тяхната вяра, появата му внася духовност в безжизнените закони на Моисей и това създава врагове на младия Месия, защото клати властта, особено във връзката между евреи и римски сюзерени.

Историята за раждането на Исус
  (2006) с бг аудио
Държава : САЩ

  Във времена, когато град Назарет е в плен на тежки данъци наложени от цар Ирод, едно младо момиче на име Мария трябва да се омъжи по заръка на родителите си за мъж на име Йосиф. Объркана от идеята да бъде съпруга на мъж, който почти не познава, Мария търси решение в бягството от дома, криейки се  в една горичка, където да събере мислите си. Там, тя е посетена от ангел, който й казва, че е избрана от Господа да носи Неговия син. Въпреки обществения присмех да носи дете, без да има съпруг, заедно, Мария и Йосиф предприемат пътуване до Витлеем...Там, небесно събитие потвърждава Божието пророчество...Синът Божи бива роден.

История за Исус разказана от деца
(2000) с бг аудио
Държава : САЩ

Последвайте Вениамин, Халев, Сара, Йоил, Лия и Натан от Ерусалим 30 г.сл.Хр. Вижте историята на Човека от Назарет, Който изцелява болните и възкресява мъртвите. Те се опитват да си обяснят нещата, които виждат - някой от тях произхождат от семейства, които вярват, че Исус е Божий Син, а други - не. Те наблюдават живота на Исус и Го следват, за да видят какво ще каже и направи този невероятен човек, Който обича децата. Те виждат неговото залавяне, фалшиви обвинения, разпятие и погребение. Но си спомнят обещанието на Исус, че ще възкръсне и ще го видят отново... Деца и възрастни ще се насладят на този завладяващ и разтърсващ епос за силата на вярата и любовта. “Историята на Исус” е заснет в Израел, по местата, където Исус Христос е живял, където е бил разпънат на кръст и където е възкръснал.

Осъзнавайки огромното влияние на Неговото слово последователите му правят достъпен филм, който цели да запознае и най-малката аудитория с живота на Исус от Назарет, през погледа на техните връстници.

Страстите Христови
(2004) с бг аудио
Държава : САЩ

Страстите – на латински означава страдание, но също така дълбока и съвършена любов – и отпраща към мъчителните и в крайна сметка изкупителни събития от последните 12 часа от земния живот на Исус Христос.Мел Гибсън вдъхва живот на вечната история с безкомпромисния реализъм и суровата емоция на съвременното кино.Сценарият е създаден по текстове от библейските евангелия на Матей, Марко, Лука и Йоан
Филмът разказва за последните дванадесет часа от живота на Исус и разпъването му на кръст в Йерусалим.

Магдалена - Освободена от срама
с бг аудио

Една жена е хваната в скандален акт на прелюбодейство.Друга - презирана 12 години заради срамната си болест.Трета - вдовица, пренебрегната от обществото, оплакваща загубата на единствения си син...Грозна нишка на срам, тъга и безнадеждност е втъкана в живота на всяка от тях.Оригинален филм който проследява съприкосновенията на Исус с тези библейски истории така, както са видени през очите на една от неговитепоследователки - Мария Магдалена.


Деяниа на апостолите/Неактивен/
(1994) с бг субтитри
Държава : САЩ

Деянията на Апостолите" подтиква лекаря Лука да разкаже своята завладяваща история изпълнена с опастности, борби и победи, които бележат раждането на Християнската църква; мъченичеството на Стефан, което поставя началото на едно голямо преследване и гонение; учениците, които се разбягват след като младата църква в Йерусалим се разпръсква.

Деяния на апостолите
с бг аудио

Деянията на Апостолите" подтиква лекаря Лука да разкаже своята завладяваща история изпълнена с опастности, борби и победи, които бележат раждането на Християнската църква; мъченичеството на Стефан, което поставя началото на едно голямо преследване и гонение; учениците, които се разбягват след като младата църква в Йерусалим се разпръсква.

Свети Павел
(2000) с бг аудио
Държава : Италия, Чехия, Германия

  Библейския епос от книгата Деяния на апостолите и посланията на Павел, за превръщането на Савел от Тарс и служението си на езичниците, които сега са известни като Павел. Преследван от свой сънародник-евреин, Рубен, който желае смъртта му,Евангелието на Исус чрез-световно-известния в Рим.

Апостол Петар и тайната вечеря
(2012) с бг субтитри
Държава : САЩ

Филма разказва за последните дни  на Апостол Петар,67 година след Христа
пред да го разпънат на кръст .Апостол Петар заловен от римланяите и хвърлен в тъмница да чака смърта  си .Заинтересован от живота на Апостол Петар,римски офицер иска да научи за живота на Исус Христос от самия Апостол Петар,апостолът разказва за Исус Христос и Тайната вечеря.

Апоколипсисът
(2002)с бг аудио
Държава : Италия, Франция, Германия

90-а година от новата ера. Римският император Домициан се обявява за бог, а християните, които не признават неговата божественост, обявява за най-злостните врагове на империята. Престарелият апостол Йоан, който под чеждо име е заточен на остров Патмос, получава божествено откровение за последните дни на света. Подтиквана от желанието да види последния очевидец на страстите Христови, младата християнка Ирина тайно прониква на острова. Йоан й се доверява да разпространи сред единоверците записаното Откровение. Но Ирина дори и не подозира, че нийният възлюблен Валерий, син на римския пълководец Квинт, има за задача да открие дирите на Йоан...


Стр >> 2 3 4
Стр >> 2 3 4
Онлайн филми